Awasome!

Att det är kallt i Sverige är det första som slår mig när jag lanländer till Skavsta.
Hemkommen från Rom så är Sverige inte bara mer kallt utan mer upptempo. Rusningen är lite stressigare, att komma först i kön är lite viktigare och till och med rulltrapporna går lite fortare. Ändå känns det skönt att vara hemma.
Det skönaste med att vara borta är ju som bekant att komma hem vilket jag nu än en gång fått avnjuta, i Rom fick jag även uppleva en sorts återförening med själva staden, Allesandros "trevliga" personal och "the pasta lady".
Jag vet inte om det är tiden i Södertälje som gjort att jag inte riktigt reagerar på att jag inte förstår vad folk omkring mig säger eller det faktum att jag varit i Rom förr och därigenom kan känna mig hemma, men någonstans lyckas staden ändå kännas lite hemma.
Jag är nu oerhört uttröttad och har tre intensiva dagars rapportskrivande att se fram emot innan jag kan göra en taktisk reträtt till helgen för att möjligtvis ladda lite batterier.

image81

En sorts återförening
(för foto står syster)

För övrigt är jag sämst i världen på att utnyttja vanlig postgång, så jag uppmanar er att inte hoppas på vykort i onödan.

Kommentarer
Postat av: monika

Ska vi inte göra nåt jätteotippat och flytta till Rom? Vi kan ta jobb på Alessandro - de verkar ju inte ha så höga krav!

Fantastiskt att till och med the pasta lady var kvar! Och återföreningen med Blue Ice måste ha varit känsloladdad...

På Alessandros hemsida (http://www.hostelsalessandro.com/en/downtown/downtown_1floor.html) ser det ut som att de skaffat en jätteflashig vägg-tv. Stämmer det, eller är det bara missvisande reklam? Pastatallriken som visas på hemsidan har ju uppenbarligen väldigt lite med verkligheten att göra...

2008-03-05 @ 13:15:53
Postat av: Hugo

Jag väntar personligen på att Ronny ska skaffa en flashig lägenhet med utsikt över Piazza di Spagna där man kan bo för nada euros. Jag vet inte om jag skulle vilja associeras med personalen på stället, jag tror att min själv skulle smälta eller något.

Det var mycket som var känslosamt... inte minsta pasta lady. BTW höll jag på att få med mig en ny souvenir till Sverige men det sket sig.

Allt på den hemsidan är ljug, och inte minst pastatallriken. Dessutom har de möblerat om (som Ronny kanske nämnde?)
Delar av den hemska personalen finns dock kvar, typ han som nekade Stina fler filtar.

2008-03-05 @ 17:22:01
URL: http://piningforthefjords.blogg.se/
Postat av: Maria

Sant, den svettiga Volvon behövs för att uppskatta det fina i kråksången, eller tvärtom, jag hänger inte riktigt med i mina egna resonemang längre =)

Men ah, fick du med dig nån servetthållare hem denna gång då?=)

2008-03-05 @ 17:23:06
URL: http://maar.blogg.se
Postat av: Maria

Tihi, du är ju busigheten själv, måste jag säga!

Jag fick med mig ett sånt där visnings-flyplansbälte från Ryanair i höstas. Det är orange och fint, och prytt med ett "Do not remove from aircraft" på baksidan. =)

2008-03-05 @ 17:31:28
URL: http://maar.blogg.se
Postat av: Maria

Införskaffat? Lät både spännande och suspekt, vad är det för pryttlar du har lagt vantarna på om man får fråga?

De hade glömt det på golvet när vi skulle ut ur planet,jag reagerade blixtsnabbt och innan ett ögonblickslock så låg det i min väska, skurken i mig kom fram... =)

2008-03-05 @ 17:41:10
URL: http://maar.blogg.se
Postat av: /R.

¡Benvenuto a Svezia!
Och om ett tag ¡benvenuto a casa mia di Roma!

Kul Hugo att även du lade märke till lugnet i Rom! För även om trafiken och parkeringarna är Santa-Maria-Holy-Heta och bara att förfäras/inspireras av så finns det ju ett lugn bland människorna. Lugn i kaoset. Inte någon onödig stress, och jag undrar om jag såg någon springa? Jag tror att i Den eviga staden finns det tid för alltid!

¡Ciao!

2008-03-06 @ 00:35:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Clicky Web Analytics Clicky