I'm trying real hard...

Med såna här bidrag till det allmänna kulturutbudet är det inte lätt att behålla ett öppet sinnelag inför att japaner har lite annorlunda smak. Det är faktiskt ofta något jag t.o.m. kan uppskatta (läs: Katamari-serien), men det här är faktiskt helt exceptionellt skruvat.





Som tur är finns det undantag...(som bekräftar regeln?)

Dagens horoskop

Du känner att medelhavskost är något för dig
men sen slår det dig att det bara är jobbigt

En s.k. heldag...

Idag har jag diskuterat:

  • Media (i allmänhet)
  • Unga vuxna och media (i allmänhet)
  • Bloggar (i synnerhet)
  • Människans behov av bekräftelse
  • Politik
  • Religion
  • Dåliga förhållanden
  • Inredning
  • KASAM
  • En massa andra saker...
Jag förtjänar att sova...

Dagens horoskop

Du förlorar en son
men vinner tre små grisar

Dodge this!

Vad är det för naturlag som säger att när man sitter och slösurfar istället för att göra detman borde göra (jobba) måste man hitta bilder på skruvade äldre (eller yngre för den delen) män som gör konstiga saker eller bara är allmänt obehagliga? Jag tror att det är någon form av makt som straffar mig, och med den makt som internet 2.0. befäst i mig så straffar jag nu även er.
Dagens tema fortsätter med äcklig gubbe nr.2

image57

Dagens varning

image56

Ser du denna man, spring

Dagens horoskop

Du blir biten av en skåning
du börjar skorra

Det bästa...

Kings of Convenience bästa låtar (den korta listan inklusive covers)

  • Winning a Battle, Losing the War
  • Toxic Girl
  • Singing Softly to Me
  • I Don't Know What I Can Save You From
  • The Weight of My Words
  • Summer on the Westhill
  • Parallel Lines
  • Manhattan Skyline
  • Envoy
  • Know-How
  • Sorry or Please
  • Love is No Big Truth
  • Live Long
  • Surprise Ice
  • Gold in the Air of Summer
  • Until You Understand
  • Parr-á-Pluie
  • Once Around the Block

Överraskande som ett slag i magen

Vi har idag genomgått teori och börjat pröva på konditionstest på cykel och hör och häpna. Trots att hela grejen baseras på någon form av kvasimatematik och trots att jag höll på att bli kuggad i matematik B så upplevde jag ett visst mått av begriplighet. Detta kanske beror just på "kvasi"-naturen av testet.
Den skruvade logiken (inklusive det som inte alls är logiskt) och jag passar ihop som måne och sol det vill säga inte alls.Men kanske just på grund av detta uppstår det ljuv musik när vi möts och jag kanske äntligen hittat den form av ingång till logiken jag alltid letat.
Jag inser nu att det låter som att jag kan någonting om det här.
Det kan jag inte.
Men jag gillar iallafall känslan.

image55

Dagens horoskop

Dina undersåtar börjar göra uppror
då åminner dig att det är bättre att vara fruktad än älskad

Little miss sunshine

image54

'nuff said

Black cab

Helgen har varit bra.

Helgen började redan i torsdags med lite uppvärming och Barca (med ett halvt öga) på O'learys.
Helgen fortsatte på fredagen med uppvärmning och uppslutning på smörgåsställe på centralen följd av snofsig hotellbar där man inte är bekväm i jeansjacka. En dude som dock var mer eller mindre bekväm (och mer eller mindre berusad) såg ut som att han hade blivit nedstrålad från 1920-talet.
Av olika skäl drar vi vi vidare (är man inte bekväm i jeansjacka någonstans är inte jag bekväm) för att leta upp ett ställe med god öl och bra whisky (fredag var internationella whiskydagen). Efter att ha besökt ungefär sju ställen som är knökfulla och dessutom har åldergräns på 23 åker vi till gamla stan för trevligt häng (inte så bra whisky dock) på den sjätte tunnan. Efter en väldigt trevlig stund (läs många timmar) där inser vi att pendeln till södertälje slutat gå för ett tag sen. Vi sover hos faster och farbror (tack!) i friggebod. Lördagen går i långsamhetens tecken likaså denna söndag som i skrivande stund också håller på att avvecklas efter filmstund.
Såg "tatt av kvinnen" för andra gången, jag ska gifta mig med den franska tjejen i den filmen, så enkelt är det.

Trevlig helg.

Dagens horoskop

Sextiotalet hinner ikapp dig
innan du vet ordet av rullar du som en sten genom dörrar byggda av kärlek
allt till din stora förtret

Dagens horoskop

Du käkar djungelvrål
tills din mage är en dumle

Dagens horoskop

Du söker sanningen
i ett horoskop

Dagens horoskop

Du säljer ditt smör för en spottstyver
efter ett tag ångrar du dig eftersom du inte vet vad du ska ha den till

Ikväll ICO

Ikväll är det inget annat än ICO... och Stefan Sundström

image51

Kiss & bajs

Så var det gjort.
Jag har tillslut inkorporerat min livslånga och barnsliga fascination av kiss & bajs i min professionella (nåja) yrkesroll.
Jag fick ganska bra respons på det hela vilket bara stärker min övertygelse om att det här är ett så oerhört menlöst tabu. Prata om kiss och bajs för att avdramatisera det, prata om det vid matbordet, på bussen eller i sängen vart som helst för vi går och bär på det varje dag. Jag upplever dock inte att det här är något jätteproblem, men jag tror ändå att det skulle vara sunt ifall kisset & bajset kunde bli mer rumsrent.
ALLA gör det så det är inget att skämmas för.

Dagens horoskop

Du bakar en prinsesstårta
med riktig prinsessa i

Dagens horoskop

Du köper en "ironisk" t-shirt
som är blank

Helt livsfarligt

Telefonröster.
De finns.
Ni vet den där lite annorlunda rösten man tar på sig när man ska vara lite sådär officiell och representativ. Man kanske går upp lite i röstläge, kanske går man ner. Kanske lägger man till sig ett manér, kanske försvinner den person man till vardags visar utåt och en robot står där istället, kanske inte. Poängen är att de är livsfarliga.
När man för första gången pratar med en människa på telefonen utan att vara van deras telefonröst är det livsfarligt att prata eftersom man kanske inte vet vem det är man pratar med.

Konsumera mer för miljön?

Nike har tydligen slagit ihop två av sina underavdelningar (Jordan och Considered) som syftar till att plocka fram miljövänliga skor. Det här (och att alla Nikes skor ska vara miljövänliga till 2011) är ett väldigt gott initiativ kan jag tycka. Det jag har svårt för i ekvationen är dock tron att fortsatt konsumism ska leda till en mer välmående jord.
Ville de vara miljövänliga på riktigt skulle de ju kunna sluta sluta massproducera skor och gå och bo i en grotta någonstans.
Åhh jag är så trött!

Läs mer om dojorna här

Om försöket att avveckla döden

Såg idag en reklamfilm på TV för någon begravningsentrepenör som var så oerhört stolta över att det nu gick att i princip anordna en begravning helt och hållet från internet. Nog för att jag gärna skulle eliminera kontakten med de profiterande mellanhänderna ur den oundvikliga kedja som kommer vid en begravning, det är inte det.
Jag upplever bara att det här är symptomatiskt för dagens samhälle då vi alltmer distanserar oss från döden på ett ohållbart sätt vilket gör att vi låter den slå så mycket hårdare mot oss när den oundvikligen drabbar vårt liv på ett eller annat sätt eftersom vi knappt vågar erkänna att det är en väg vi alla ska vandra.

När vi på ett eller annat sätt drabbas av ett dödsfall tror jag att vi i dagens samhälle alltmer förväntas, men också upplever, att vi måste hålla uppe en stark fasad, distansera oss från våra nära och kära, vår vardag, för att de inte ska "dras ned" med oss, eller för att vi har så oerhört svårt att visa oss svaga i någon annans ögon.
Jag tror att vi i viss mån har, eller håller på att förlora den sunda kontakt med närstående som kan hjälpa när döden knackar på dörren just på grund av de här i mina ögon snedvridna föreställningarna.

Nu förlorar vi en till del av riten att ta farväl av någon. Kanske inte den viktigaste delen men ändå en viktig pelare i den strukturerande rit som skapat mening och sammband för människan sedan urminnes tider. Jag

Var står människan utan denna chans att skapa mening?


Skrev tidigare om mening i döden här

Konstig stämning med Micke Leijnegard

Som utlovat så ska jag här hylla Micke Leijnegard:

Du är bra Micke, ingen är så lågmält hard-core som du!


Sportharang

Det blev mycket sport i helgen. Både bra och dåligt. Något bra som detta förde med sig (som inte hade med själva idrotten att göra) är att jag upptäckte att jag har en ganska låg smärttröskel André Pops och Christer Ulfbåges charader. Det var bra att jag äntligen insåg det så att jag i framtiden kan undvika dem i största möjliga mån.
Jag är kanske lite orättvis när jag riktar min allmänna frustration över idrottsjournalistik mot just dessa två herrar då det som sagt skulle vara mer rättvist att kritisera hela den journalistkår (?) som ibland gestaltar cirkus. Eller för att citera Christer Ulfbåge:
"Det här är ju rena skansen!" Ulfbåge ser en älg i frihet för första gången under Vasaloppet

image48 image49

Bara för att vara lite rättvis måste man ju sprida ut "the fury" lite så tar jag med självaste ärkedemonen också:

image50

Vänta er ett inlägg där jag höjer Micke Leijnegard till skyarna...

Dagens horoskop

Du går på upptäcksfärd hos den lokala handlaren och hittar
en matoljajaguar

För dem det intresserar

Fortsätter (lite ofrivilligt, men det här var så kul) med mitt Half-Life bloggande. För att förklara det roliga med det här klippet, en man ringer in till ett program som är, minst sagt, positiva till konspirationsteorier och låtsas vara protagonisten ur Half-Life, Gordon Freeman. Han berättar en helt sjuk historia (hämtad från spelen förstås) och programledaren är i extas.


Nattskiftet

Varvar just nu arbete (förbereda ett seminarium om kost) med guitar hero. En oerhört lyckad blandning som jag tror kommer fortsätta ett tag inpå småtimmarna som jag kanske avrundar med lite Olle Carlsson och Glen Gyle.
Den tidigare omnämnda inspirationen börjar rinna till även om den i mångt och mycket bara inspirerat mig till att plagiera två mycket "spännande  människor" (se: sådanana jag har lite svårt för).

image46image47

Waiting for the sun

Väntar på inspiration att jobba.
Det går inte bra just nu.
Jag vet att det kommer att gå fort när jag väl gör det.
Det är enda anledningen att jag inte stressar upp mig som ett litet djur.

Dagens horoskop

Du beskrivs som medioker av alla dina vänner
Du dränker dina sorger i sirap

Fruktlöst...

Jag försökte hitta en bild rolig bild som skulle kunna beskriva hur meningslös kampen mellan de mest fundamentalt övertygade ateister och de mest religiöst rigida är.
Det bästa jag kunde hitta var den här:

image45

Jag saknar nyans...

Dagens horoskop

Efter en pinsam olycka på toaletten tvingas du uppsöka ett medium
Ät två kilo psylliumfrön för att undvika detta

Dagens horoskop

Du köper grejer
bara sådär

Sjuka grejer

Jag har sett sjuka grejer idag.
Homoepati på hög nivå.
Vår kostlärare demonstrerade sin supergrunka (från Ryssland) som med hjälp av laser (och saker som jag inte förstår) kunde diagnostisera typ allt i hela världen. Nu kommer det sjuka.
Efter att ha identifierat var en klasskompis förkylning satt så kunde han kolla upp precis vad sagda klasskompis skulle må bra av för behandling. Inga örter skulle hjälpa, inga kända läkemedel skulle heller ha någon större inverkan inte ens sjuka droger från USA. Det som skulle bota min klasskompis var kranvatten. Kranvatten som ovan nämda laser programmerade med olika information som på typ en vecka ska göra under mot förkylning. Vi får väl se hur det går.
Nämnde jag förresten att lasern också direkt kunde stärka hjärnsignaler till vilken del som helst av kroppen för att stimulera tillfrisknande. Det kan den också.
Sjukt konstigt och främmande men lite coolt och spännande på samma gång

Dagens horoskop

Du kliar dig i skrevet
ingen bryr sig

Dagens cocktail

The Ark + Olle Carlsson = Sweet kärleksbudskap

Do it!

En kaka

Dagens horoskop

Du kommer på vad som fanns innan "Big Bang"
pizzasallad

Hugos horribelt habituella H&M hysteri havererar

Vandrade ännu en gång förbi H&M idag. Med den senaste spontanorgien (kavaj, tröja och skjorta) färsk i minnet var jag relativt övertygad om att jag idag skulle komma undan utan att behöva köpa något.
Icke sa nicke.
200 kr senare (400 i rabatt) strosar herr Hedlund ut i den disiga täljeluften som stolt ny ägare av en tunn rock som tillsammans med ovan nämnda kavaj kommer bli perfekt i Rom.

image44

Något annat spännande som hände idag var att jag drog på mig en viss kusins oåterkalleliga avund. ROCK!


Dagens horoskop

Alla dina kompisar tycker att du är tjock
för att göra dem till lags börjar du med en diet uteslutande uppbyggd av kapsyler

Stoorn

Funderar på det här med stoorn (den stora älgen för dem som inte har inne tugget).
Det här en typisk sådan grej som förjänar mitt ekonomiska stöd, man kanske skulle ha satsat en slant på att bygga en gigantisk trä-älg mitt ute i skogen. Det är ju faktiskt precis så galet att det kan funka.

image43


Om alla som investerar dessutom fick en sån här goding skulle det inte vara något att fundera över.
Jag skulle åka till ICA med min.

Teaser...

Lillasyster har något att se fram emot...

Har för övrigt "upptäckt" Stefan Sundström i dagarna. Väldigt trevlig musik.

Dagens horoskop

Du har haft en tung dag
du chillar med lagboken som lite lätt kvällsläsning

Dagens horoskop

Du gör ditt yttersta för att marknadsföra buskage
när kvällen kommer har du blivit uppjagad i en tall

Dagens horoskop

Du bestämmer dig för att göra uppror mot ipod kulturen
du sjunger högt och ljudligt på tunnelbanan

Dagens horoskop

En dag inser du att du måste komma över det
men inte idag

Dagens horoskop

Du tappar fattningen och söker jobb på michelin
michelingubben visar sig vara företagets madrass

En dålig grej...

... med att bo så nära skolan är att man inte hinner med den meditativa avslappningen i att ta sig hem och under denna färd varva ner. Då gör man nedvarvningen i sängen istället och då kan det sluta med att man vaknar och klockan är 00.40.
En bra grej är att man sällan behöver stressa till skolan.

Dagens horoskop

Du bestämmer dig för att göra något drastiskt
men det slutar med att du faller i allmännhetens glömska

Trött? Moi?

Dagen blev ändå inte så tung med tanke på att jag spelade sam&max tills jag hade dryga två timmar frihet av vila upp mig på.
Det blir nog lite tidigare ikväll...

Dagens horoskop

Du är en ödlekung
du kan göra vad du vill

Att sova eller att inte sova... DET är frågan

Jag är i valet och kvalet.
Antingen gå och lägga sig nu, vilket i och för sig redan hunnit bli ganska sent, men ändå få en bit sömn
eller spendera en icke föraktlig bit av den relativt unga natten med säsong ett av Sam&Max.
Decisions, decisions...

image42

Mjölksyra innan första stigningen

Börjar imorgon...
Är SJUKT opepp just nu.
Det kommer gå bra...
Har just nu väldigt lite ork dock.
Det kommer gå bra...
Imorgon blir en tung, tung dag...

image41

Inatt jag drömde...NOT!

Inatt bestämde jag mig efter några timmars läsande att jag kommer helt enkelt inte sova så mycket inatt. Med insikten kom en tillfällig pigghet och jag läste ut stora delar av Ove Wikströms "Långsamhetens lov" vilket passade den rådande stämmningen mycket väl. Efter ett par timmar av detta slocknade jag dock på ett mycket behagligt sätt i soffan.
Efter att ha klivit upp har jag i princip legat och latat mig tills nu när jag tillslut tagit mig för att axla den tunga rollen av "kostrådgivare extraordinär", vi får se hur det går...

Dagens horoskop

Du startar ett eget aktiebolag
alla skrattar

Dagens horoskop

Du har en fågel i handen, två i skogen
och tre i din högra sko

Om den kollektiva förhoppningen att askungen är sann

Har just sett klart Tour de ski med underbarnet Charlotte Kalla i huvudrollen. Kallas bedrift är en typisk sån grej som kan få mig att ändå tycka att sport är ganska okej ändå, även om det i just denna tävling är inblandat en ohygglig massa pengar.
Hela tour de skis händelseutveckling har utgjort en sådan osannolik grej som gör att vi ändå kan fortsätta tro på askungesagor av alla de slag.
De här sporadiska förstärkarna på helt sjuka grejer (se hysterin kring "Lärar-Marie" i Schlagersåpan) får oss att vilja fortsätta tro på att de här mastodonthändelserna ska kunna hända oss själva och  gärna i lite högre frekvens än vad de tillsynes gör. Om det här är bra för vår känsla av realistisk integration i verkligheten lämnar jag därhän, men däremot kan jag säga att det är ju så oerhört kul att se när det händer.

Reality check

Verkligheten träffade mig
det tog ont.
image40


Tillbaka till verkligheten på allvar med grupparbete idag kl 0900.
Jag börjar nu på allvar uppskatta hur skönt det här lovet har varit. Att bara kunna driva runt och till fullo bara vara, himmelriket.
Nu är det bara att spotta i nävarna och ta upp kampen igen.
En positiv upptäckt jag gjorde idag var dock att jag har lov i tre dagar till istället för två som jag trodde, ska försöka ta tillvara på dessa.

Dagens horoskop

Du bränner hela din förmögenhet
på billiga skumtomtar

Strange Days och killah friday

De sista dagarna hemma i norr har varit väldigt intensiva och väldigt bra. Dagar och nätter har spenderats med goda vänner, Albert Camus och Aaron Alston.
Sista dagen (denna alltså) har dock varit oerhört seg och intetsägande. Det mest positiva som hände under dagen var att jag hittade en blyertspenna att sno, denna min plan gick dock om intet när jag kort därefter lyckades slarva bort alla stift till ovan nämnda penna.

Väl tillbaka i Södertälje så får man väl ändå erkänna att det inte känns helt fel att komma hit, men nu ska jag inte bli allt för positiv. Grupparbete väntar imorgon.


Dagens horoskop

I ett desperat försök att hitta den bästa svamp denna värld har att erbjuda anlitar du ett medium
det visar sig att det var helt fel drag

Gårdagens och dagen dessförinnans horoskop

Du vill prova nya spännande saker
du sitter åt fel håll på toaletten


Du pillar dig själv i naveln hela dagen
sen kokar du soppa i naveln hela dagen

Året i backspegeln

Tänkte lista (några) av de positiva sakerna som hände under förra året bara för att börja det nya året på en positiv ton:

Jag var i Rom
Jag kom hem från Rom
Jag tog studenten
Jag överlevde ett hemskt sommarjobb
Jag kom in på utbildningen jag siktat på i tre år
Jag överlevde den första halvan av denna utbildning
Jag lärde mig en hemsk massa på den ovan nämnda utbildningen
Jag höll nere jeansköpen till bara ett par (jag är inte riktigt övertygad om att detta är en positiv grej)

För att nämna ett par positiva saker...
Sammanfattningsvis har det varit ett bra år.
Så... god fortsättning!

Dagens horoskop

Du bildar ett band
som förgrundsfigur väljer du att bli roadie

RSS 2.0
Clicky Web Analytics Clicky